Miért mi? Black Pearl Shine Cane Corso Kennel

Nagyon régóta kerestem valamit, amiben úgy gondoltam, hogy kiteljesülhetne életem. Ez idő tájt vártuk kedvesemmel első gyermekünket sokat gondolkodtunk rajta, hogy ha megszületik akkor szeretnénk mellé egy kutyát.

A párom említette a Cane corso fajtát, mert ez a kutya fajta nagyon család centrikus és kimondottan gyerekek mellé való. Ekkor még nem is gondoltam arra, hogy egy új világ nyílik meg előttünk. Felkerestük egy nagyon régi ismerősét. Tisztán emlékszem arra a napra. Téger Ferenc és felesége Lipcsei Mónika, aki egyben a kennel tulajdonosa is. Bementünk az udvarba a kutyák be voltak zárva hátra mentünk és Móni mondta nekem, hogy megfoghatom a Botit akkor volt 6 hónapos a gyerkőc.

Odaadtam neki és ö szolt a férjének engedd ki a kutyákat pontosan nem emlékszem de 6-7 kutyát engedett ki Feri az udvarra úgy, hogy sosem jártunk még ott. Na itt jön az első olyan érzés amitől még a mai nap is borsódzik a bőröm, a kutyák elkezdtek felénk szaladni Móni guggolt a fiammal a kezében párom mellette állt és vártuk, hogy ebből mi lesz abban a pillanatban a legnagyobb kutya Scubulorum Gennaro “Rocco” odaszaladt és egyből a gyermekem vállára tette a fejét mintha mindig is ismerte volna párommal össze néztünk ez eldőlt ilyen kutyánk lesz. Nem sokra rá meg is lett első kutyánk Pellérdi Hegyőrző Emelianenko. Így kezdődött a szerelem, ami a mai napig is tart. Azóta elkezdtük a fajta tenyésztését tudom még nagyon sokat kell tanulnunk a tenyésztés minden területéről de töretlenül állunk minden új és egyben csodálatos dolog előtt. Meg szeretnénk ismertetni e csodálatos kutya természetét és fajtája kimagasló jellemét minél több emberrel és a legfontosabb az, hogy ez a faj eredetiségét minél jobban megőrizzük.

Szeretnénk megköszöni Ferinek és Móninak azt, hogy meg szerettette velünk e csodálatos kutya fajtát. Valamint a White Paloma Kennel tulajdonosának Török Ferenc és nejénel Juliannának azt az önzetlen sok segítséget amit a mai napig is kapunk tőlük.