Standard

Általános nézet: Közepesen nagy, rusztikus, erős felépítésű, elegáns, hatalmas izmokkal, melyek egyúttal hosszúak, megjelenése nem lehet zömök. Mozgása könnyed, tért ölelő.

Fej: Széles, tipikusan molosszoid. A koponya és pofa hosszirányú tengelye enyhén összetartóak. Fej teljes hossza a marmagasság 3,6/10-e, nyakkal megegyező hosszúságú. A pofa rövidebb mint a koponya, viszonyítva: 62-64% – pofa 36-38%. Összhatása szigorúan szögletes. Orr vonala egyenes. Orrtükör az előreharapás 0,5 cm-ig, tolerálható az ollós és tétre harapás.

Cane Corso nagy testű munka kutya: Szeme közepes nagyságú, ovális, enyhén kidomborodók. Az írisz színe mindig a szőr tónusához mérten a lehető legsötétebb. Intelligens és figyelmes a tekintete.

Fül: Háromszög alakúak, magasan tűzöttek. Csaknem mindig amputálják.

Nyak: Erős, izmos, mérsékelten “bőrös”. 45 fokos szöget zár be.

Törzs: A mar pontjánál a legmagasabb. A hat egyenes, izmos, elnyúlt, az ágyék rövid, a far hosszú, enyhén hajlott. Mellkas mélység megegyezik a teljes mellső lábhosszal. Szélessége a marmagasság 35%-ának felel meg. Törzse hosszú, erős, de nem zömök. Farok magasan tűzött, akció során felemelkedik, de derékszögben sohasem. Negyedik csigolyánál amputálják.

Elsö végtagok: Egyenesek, hosszanti izmoltságúak, erősek, válla hosszú, bokája szikár, rugalmas. Lábfeje macskaszerű.

Hátsó végtagok: Hosszú, kevésbé vastag, mint az elsők, szögletes csánk.

Szőrzet: Rövid, 2-2,5 cm hosszú, nem drótszerű, fényes sűrű, tömött, testre simuló. Színe lehet fekete, szürke, palaszin, ólomszín, fakó vörös, őzbarna, tigriscsíkos, kukoricaszín. Túlzottan nagy kiterjedésű fehér folt, színhibának minősül.

Méret: kanok: 62-68 cm, szukák: 58-64 cm (+/- 2 cm eltérés)

Súly: kanok: 42-50 kg, szukák 38-45 kg.